Nazaj na seznam

HIŠA DOLENJI SUHADOL, NOVO MESTONa sredi vasi, v  Dolenjem Suhadolu,  tik ob vznožju Gorjancev  prodajamo  samostojno stanovanjsko hišo skupaj z poslovnim prostorom.

Velikost parcele: 1.349,00 m2

Stanovanjska hiša ima uporabno površino   114,80 m2 in neto tlorisno površino  186,50 m2, gabarit hiše 10,75 x 10,70 m

Razporeditev

Hiša sestoji iz starega kamnitega dela in novega prizidanega dela, ki sta združena v  samostojno enostanovanjsko hišo s tremi etažami: klet, pritličje in mansardo:

 • V kleti so tehnični prostori: shramba, kurilnica, klet in še vinska klet, v katero je vhod z zunanje strani hiše;
 • V pritličju je v starem delu hiše prostorna jedilnica v kmečkem stilu z obnovljeno krušno pečjo, iz katere je prehod v dnevno sobo z odprtim kuriščem- kaminom ter na drugi strani jedilnice je prehod v kuhinjo, ki je že spada v novi del hiše. V pritličju, v novem delu se nahaja še manjša kopalnica z wc-jem, ter spalnica. Iz dnevne sobe vodijo tudi izhod na zelenico in hkrati  vmesno dvorišče med stanovanjsko hišo in dodatnim novozgrajenim poslovnim objektom;
 • V mansardi so štiri spalnice in kopalnica. Iz spalnic, ki sta usmerjeni na J stran je izhod na balkon od koder se razprostira prelep pogled na Gorjance, iz drugih dveh spalnic, ki sta orientirani na S stran je pogled proti Brusnicam

Nad mansardo je še podstreha, ki so jo lastniki uporabljali za sušenje mesnin in shrambo. Možna pa jo je preurediti v sobi z ležišči.

 

Samostojni poslovni objekt je velikosti 39,9 m2 oz.  11 x5,50 m. Gradbeno dovoljenje je pridobljeno za umetniško delavnico.

Objekt je bil zgrajen leta 2004 in je zelo zanimiv in sicer pritličen iz katerega se po stopnicah povzpneš na galerijo. Objekt je lahko večnamenski. Primeren tudi za morebitno ureditev apartmaja oz. hišice za goste,… Pred vhodom v objekt je po celi dolžini nadkrita terasa, ki se nadaljuje z zelenico oz. vmesnim dvoriščem, ki ga povezuje stanovanjska hiša v kateri so lastniki bivali. V objektu je tudi trofazna električna napeljava, voda, ogrevanje.

Poleg stanovanjske hiše je postavljena še lesena, pokrita garaža.

 

Izgradnja in prenova 

Stanovanjska hiša sestoji iz starega dela hiše, ki  je bil zgrajena iz kamna leta 1849  in  prenovljena v celoti leta 1991.Istočasno s prenovo starega dela hiše se je dogradil novi del hiše in združil v enostanovanjsko stanovanjsko hišo na podeželju za kar so lastniki pridobili gradbeno dovoljenje.

Lastniki so s prenovo hiše želeli obdržati pridih podeželja in obnovili dnevni prostor z odprtim kaminom,  ter položili po tleh lesen kmečke deske. Ravno tako so obnovljena tla v jedilnici ter v prostoru ohranili oz. obnovili krušno peč. Z kaminom iz dnevne sobe je možno ogrevati tudi zgornje sobe- spalnice. V hiši so vgrajena  lesena okna termopan,  po hodnikih je keramika. Ogrevanje je na centralni sistem, peč na olje in toplotno črpalko. V kopalnicah so vgrajene PVC odtočne cevi, po tleh in stenah je položena keramika. Hiša so prekrili z betonsko kritino, ter na hiši izdelali fasado.

Poslovni objekt je bil zgrajen leta 2004.

 

Okolica hiše

Stanovanjska hiša in poslovni objekt se lepo dopolnjujeta in sta  med seboj povezana z vmesnim dvoriščem oz. zelenico, ki je pripravljena za užitke lastnika v podeželjskem okolju.

Za hišo se razprostira velik sadovnjak z veliko različnega sadnega drevja (stare jablane različnih sort, češnje, slive, oreh, murve), veliko je jagodičevja (maline, robide, borovnice).

 

Priključki, dostop

 V stanovanjski hiši je elektrika, vodovod, optika,  ogrevanje  v hiši je centralna peč na olje in toplotna črpalka. greznica. Poslovni objekt ima trofazni tok, vodovod, ogrevanje je povezano iz stanovanjske hiše.

Hiša stoji sredi vasi, ob asfaltni cesti, dostop do parcele je direkt iz glavne ceste.

 

Oddaljenost:

 • do Novega mesta je oddaljeno 14 km.

 

Zemljiška knjiga

Hiša je bremen prosta, lastništvo vpisano v zemljiško knjigo.

 

Pogoj nakupa: kupec ob prodaji povrne prodajalcu 2,5% stroškov od kupoprodajne vrednosti nepremičnin.

Za vse dodatne informacije smo dosegljivi na tel : 051 324 658, mail:tatjana.bele@gmail.com

 • Tip ponudbe: prodaja
 • Regija: Dolenjska
 • Občina: Novo mesto
 • Mesto: Novo mesto
 • Vrsta: hiša
 • Tip: samostojna
 • Vel. parcele: 1.349 M2m2
 • Vel. objekta: 186,5m2
 • Leto izgradnje: 1991
 • E. izkaznica: D

196.000,00 €
Tatjana Bele
051 324 658